FAQ

Frequently asked questions

Under Construction

Stichting Robopump is opgericht door de bedenkers van de kunstmatige alvleesklier zoals die wordt ontwikkeld door het bedrijf Inreda Diabetic, ook gevestigd in Goor (Ov). Inreda is in 2007 in het leven geroepen om het doel van de initiatiefnemers te kunnen uitvoeren. Om de ontwikkeling van de kunstmatige alvleesklier te steunen is later, in 2017, de Stichting Robopump opgericht om beter tegemoet te kunnen komen aan de wens van mensen met diabetes en andere particulieren, maar ook van bedrijven, om donaties te kunnen doen, zodat dit project direct gesteund kan worden.

De naam van de stichting is de originele naam van de kunstmatige alvleesklier. In de vroege jaren tijdens de ontwikkeling van de kunstmatige alvleesklier werd het product niet de ”Artificial Pancreas” genoemd, maar de Robopump. Die naam vonden de oprichters erg toepasselijk voor deze stichting.

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de stichting Robopump. Via het contactformulier op de website kunt u uw vraag stellen en binnen enkele dagen een antwoord verwachten. Ook is het mogelijk de stichting telefonisch of per mail te bereiken; 

Telefoon : 0547-729216
E-mail: Info@robopump.org

Doneren gaat via een externe applicatie genaamd Molly. Molly is een betaalservice die gespecialiseerd is in het verwerken van donaties. U vult uw gegevens in bij het Doneer-formulier , vervolgens kiest u een betaaloptie en komt u in de betaalapplicatie van Molly terecht. U ontvangt ter bevestigen een e-mail wanneer de donatie is ontvangen! Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met de stichting Robopump.

Op dit moment richt de stichting zich op de ontwikkeling van de kunstmatige alvleesklier. Deze kunst alvleesklier wordt ontworpen en geproduceerd door het bedrijf Inreda Diabetic. Ter ondersteuning zal uw volledige donatie bij de ontwikkeling van dit project terecht komen.